«

»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STOP MOTION ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

“ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ…” ονομάζεται το σεμινάριο animation που πραγματοποιεί ο σκηνοθετης και animator Γιάννης Ζόνγκας, στο εργαστήριο ΧΡΩΜΑ, με στόχο την εισαγωγή των μετεχόντων στις βασικές γνώσεις και αρχές του animation, claymation όπως και στη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων με πλαστελίνη .
Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις και παρουσιάσεις, τεχνικές animation, κατανόηση της κίνησης, δημιουργία μοντέλων με πλαστελίνη και σκελετών μοντέλων για πλαστελίνη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου και ενήλικες.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Αυτό δεν είναι ένα σεμινάριο για τα ψηφιακά προγράμματα animation αλλά για τη δημιουργική πλευρά του.
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ: Οι σπουδαστές μαθαίνουν πως ν’αναπτύσουν μια ιστορία σε σενάριο, να κάνουν story-board ,την κατασκευή back ground και character design και τη χρήση σχεδιαστικών στοιχείων για τη δημιουργία για τη τελειοποίηση της ιστορίας τους όσον άφορα το animation .
Συγχρόνως θα διδαχτούν πως να κάνουν stop-motion. Κατόπιν μαθαίνουν να κατασκευάζουν κούκλες με πλαστελίνη και να κάνουν animation. Έπειτα θα θέσουμε σε πράξη τις γνώσεις αυτές για την πραγματοποίηση μιας μικρού μήκους ταινίας διάρκειας 1-2 λεπτών από τον κάθε σπουδαστή.
Τέλος, παράλληλα με την ανάπτυξη των ταινιών αυτών ,οι σπουδαστές θα μάθουν τεχνικές γνωσεις όσον άφορα την χρήση της επαγγελματικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και απλές λειτουργίες των προγραμμάτων StopMotionPro και Premiere (μονταζ) για την μετέπειτα επεξεργασία των εικόνων που θα έχουν τραβήξει με τις μηχανές τους για την ταινία.
Αναλυτικότερα πληροφορίες για την δομή του σεμιναριου και για το βιογραφικό του Γιάννη Ζόνγκα στο site www.chroma-art.gr
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 17:00-19:00
Πληροφορίες για τις εγγραφές και τις ακριβείς ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου στα τηλέφωνα του εργαστηρίου: 210 4530073 και 6973559508

Χαρ. Τρικούπη 46-48, Μαρίνα Ζέας ,Πειραιάς.

www.chroma-art.gr

 

Comments

comments

Permanent link to this article: https://www.videomag.gr/web/%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf-stop-motion-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83/

?
SUBSCRIBE TO VIDEOMAG'S NEWSLETTER