«

»

30 ΧΡΟΝΙΑ «COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Τρεις δεκαετίες ζωής και 328 τεύχη µετρά πλέον το περιοδικό πληροφορικής «Computer Για Όλους» – ένα εξαιρετικό επίτευγµα για οποιοδήποτε έντυπο στον κόσµο. Το «Computer Για Όλους» είναι το περιοδικό που διάβαζαν οι σηµερινοί πενηντάρηδες κατά τη δεκαετία του ’80 όταν εµφανίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα µας οι προσωπικοί υπολογιστές. Το περιοδικό λειτούργησε ως οδηγός για µία ολόκληρη γενιά, από την εποχή του Sinclair Spectrum και του Amstrad 6128 µέχρι τα multimedia, το Internet και τα tablets.

Η εκδότρια εταιρεία του, η Compupress, υπηρέτησε τη λεγόµενη «επανάσταση της Πληροφορικής» µε µία πλειάδα µέσων που εκτείνονται από την έκδοση σχετικών βιβλίων, τη διοργάνωση εκθέσεων τεχνολογίας, την παραγωγή των πρώτων τηλεοπτικών εκποµπών για υπολογιστές στην Ελλάδα, έως τη δηµιουργία της CompuLink, του µεγαλύτερου εγχώριου συστήµατος on-line υπηρεσιών.

Το «Computer Για Όλους» υπήρξε επίσης το περιοδικό που «γέννησε» µία σειρά εντύπων στο χώρο, όπως το θρυλικό «Pixel» ή το «PC Master», το περιοδικό για computer games που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1989.

Στο επετειακό-συλλεκτικό τεύχος που κυκλοφορεί, η συντακτική οµάδα του «Computer Για Όλους» κάνει µία αναδροµή στα τελευταία 30 χρόνια και στέκεται στα σηµαντικότερα ορόσηµα της πορείας του περιοδικού, αλλά και της Compupress. Το τεύχος συνοδεύεται από τέσσερα DVDs που περιλαµβάνουν την πλήρη ψηφιακή έκδοση ενός τεύχους του περιοδικού, ένα εµπορικό computer game, καθώς και έναν multimedia κατάλογο της Anubis µε δώρο το πρώτο κεφάλαιο 300 και πλέον βιβλίων που έχει εκδώσει η εταιρεία.

Comments

comments

Permanent link to this article: https://www.videomag.gr/web/30-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%c2%abcomputer-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83%c2%bb/

?
SUBSCRIBE TO VIDEOMAG'S NEWSLETTER